inspirasjon

Velg kategori

Villa Bakke

 
Ombygging av frittliggende enebolig

Arkitekt: Magne Magler Wiggen sivilarkitekter MNAL AS
Sted: Sandvika, Bærum
Ferdigstilt: 2003
Oppdragsgiver: Jan Andreas Bakke
Crew:  Kjetil Johansen, Helle Gundersen, Kathrine Nyquist, Øyvind Schulstock, Rebekka Bondesen, Nina Edwards, Virginie Mira, Jon Arne Jørgensen, Håvard Trosterud, Sindre Østereng, Nils Petter Haugland, Hallstein Guthu, Mikael Pedersen, Jo Espen Bjerk, Astrid H. Heiberg, Eirik Førde, Tore Magler Wiggen, Magne Magler Wiggen
Entreprenør: Oslo Byggentreprenør AS
Bygg ingeniør: Munthe-Kaas and Udnes AS
Total areal: 700 m2
Materialer: betong og aluminium
Hovedstruktur: to paralelle kjerner som bæring av betongdekkene


I Sandvika har arkitekt Magne M. Wiggen, på vegne av byggherre Jan Andreas Bakke skapt, en perle i betong.

Villa Bakke er en eksisterende enebolig utenfor Oslo som ble tegnet av Nissen og Bryhning arkitekter I 1965. Byggherre ville at det arkitektoniske uttrykket av interiøret skulle passe sammen med de nye funksjonene til huset og bygge opp under fleksibiliteten. Det originale konseptet og eksisterende materialer på eneboligen skulle ikke bryte med det nye konseptet, men heller bli integrert der det var mulig. Det at byggherre er interessert i kunst, spesielt skulpturer var til stor inspirasjon. 

 
De tre etasjene på bygningen er støttet opp av to parallelle kjerner – en ”flammekjerne” laget av betong, og en ”vannkjerne” i aluminium. ”Flammerkjernen” er en minimalistisk kubisk form som tar hånd om alle ildstedene i huset. Vannkjernen er formet som et organisk objekt og samler alle baderommene.
 
De to kjernene bryter gjennom taket og blir en del av eksteriøret, en som et bad med panoramautsikt og en annen som et utendørs peissted.
Fra badet kan du gå ut til Zen-terrassen til et utendørs spiseområdet i hvit betong.
 
I 2003 ble Betongtavlen tildelt Villa Bakke for fremragende byggekunst i betong. Betongtavlen er en utmerkelse som gis byggverk i Norge, på fastlandet, i kystfarvann eller på kontinentalsokkelen, hvor betong er anvendt på en estetisk og teknisk fremragende måte.
 

Skriv ut siden
Søk i inspirasjon

fakta om mur og betong