inspirasjon

Velg kategori

Telenorsenteret

Sted: Bergen, Norge

Arkitekt: Pedersen/Ege Arkitekter AS i samarbeid med Bjerk og Bjørge AS Arkitekter

Lokalisering: 11 km SSV for Bergen sentrum, 2 km øst for Flesland flyplass

Byggeår: 2000

Rådgivende: C. Svenkerud | Vest Consult (VVS) | Svein Søvik AS | OFE AS | Ing. K. Simonsen A/S

Prosjekttype: Kontor og forretning

Telenor har lenge satset på nye og miljøvennlige løsninger i sine nybygg. Kokstadbygget i Bergen, er i likhet med Telenors andre prosjekterte nybygg, underlagt ambisjonene i Telenors miljøhåndbok. Ambisjonene beskriver detaljert hvilke krav bedriften stiller til seg selv når det gjelder miljøstyring, krav til inneklima, luftkvalitet, material- og produktvalg, avfallshåndtering, utemiljø og - kanskje framfor alt - energiledelse. Et ønske var å gjøre Telenor-senteret på Kokstad til forbilde for moderne miljø- og energistrategi. For sitt nye kontorbygg med bruttoareal på ca 27.000 m2 utenfor Bergen, ble det utarbeidet ambisiøse miljøkrav for alle ledd i prosjektet. Bedriftens målsetning er å skaffe sine kunder og ansatte trivelige, effektive og fleksible kontorforhold med en meget høy miljøprofil.

Bygget består av seks blokker eller fløyer organisert rundt en overdekket gate som igjen krysses av en almenning. Mellom fløyene dannes det tre hager og disse er godt skjermet mot nordavinden. Hagene har sol til forskjellige tider, men kan alle brukes i forbindelse med fellesarealene i 1. etasje.
Målet for bygget var et godt innemiljø med minst mulig bruk av energi og forurensning av det ytre miljø.


Skriv ut siden
Søk i inspirasjon

fakta om mur og betong