inspirasjon

Velg kategori

Stokkøya Sjøsenter

Sted: Åfjord kommune på Fosen, Arkitekt: Pir II AS, Byggeår: 2001

Prosjekttype:  Nybygg / Tilbygg | By-/ stedsutvikling

Byggherre: Roar Svenning & Torild Landklopp
 
Prosjekterende:
Pir II AS (ARK) | Pir II AS (LARK) | PirII i samarbeid med Studenter ved Högskolan för Design och Konsthandtverk i Göteborg (SUB lugarer) (IARK) | Pir II AS (IARK)
 
Hovedentreprenør:
Stjern Entreprenør AS Åfjord (SUB-lugarer) | Frank Hansen, Åfjord (Strandbar) | LH Bygg Berkåk og Stjern Entreprenør AS Åfjord (Kysthus)
 
Hosnasand på Stokkøya ligger i Åfjord kommune på Fosen, med Atlanterhavet som nærmeste nabo og utsikt mot Halten fyr. Området har vært i stadig utvikling fra en sped begynnelse med et enkelt hyttefelt. Etter hvert så man muligheten til å bygge et felleshus for hyttene som etterhver utviklet seg til å bli en sesongåpen bar og spiseplass med apell til langt flere enn de lokale hytteierene. SUB lugarer for utleie og med enkle konfereansefasiliteter var neste trinn i utviklingen. Gjennom hele prossesen har det vært viktig å utvikle stedet på dets egne premisser, og utifra mulighetene stedet byr på.
 
Prosjektet er blitt til over en tiårsperiode med universell utforming som premiss og forretningskonsept for utbyggingen. Gjennom bevaring av landskapet, gjenbruk av fundamenter fra gammel betongfabrikk, riktig energiplanlegging og atskillige andre grep er det skapt et svært robust miljøkonsept. Sjøsenteret består av enkle hytter som har vært bygget etappevis, en strandbar, samt underjordiske lugarer med enkle konferansemuligheter.n.

Skriv ut siden
Søk i inspirasjon

fakta om mur og betong