fakta om mur og betong

Inspiria Science Senter, Sarpsborg

Den første august i 2011 åpnet INSPIRIA, et spennende vitenskapssenter i Sarpsborg hvor barn og voksne kan utforske vitenskaplige fenomener sammen. Bygningen i seg selv er futuristisk, både i form, farge og materialvalg. 

Uteområdet består av en lang promenade laget av Asak Gangbaneheller i fargene grå og koksgrå, hvor store granittbenker og beplanting bryter opp og inviterer deg til å sitte ned og nyte. På den ene siden av promenaden er det laget en stor lekeplass med mange ulike apparater. På den andre siden er det laget et "Østfoldkart", hvor hver kommune er presentert, og med den enkelte kommunes særegne plante vist frem. Anlegget er godt tilrettelagt for funksjonhemmede og både promenaden og inngangspartiet har nedfelte ledelinjer i dekket, til hjelp for blinde og svaksynte. Parkeringsplassen har fått et dekke av Permac Kvadrat i fargen grå, med plassanvisning merket opp med koksgrå Permac Kvadrat.

I utekafeen er det benyttet Relieff i fargen gråmix, som har en struktur i overflaten som gir liv til dekket.

Dette er et fantastisk spennende prosjekt som vi håper og tror vil trekke mange besøkende.

Det er Sarpsborg Park og Anlegg som står for uterommet som er tegnet av Aart landskapsarkitekter fra Danmark på oppdrag fra Science Senter Østfold.

Skriv ut siden

Flere bilder: