fakta om mur og betong

Betong i fokus for arkitektstudentene - 2012

Årets betongworkshop av arkitektstudentene ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er ferdig, og fredag den 9. desember var det klart for utstilling og prosjektgjennomgang på skolen. Det er nærmest blitt en tradisjon at årets kull skal overgå sine tidligere medelever for å skape de mest spektakulære og designmessig beste produktene i betong. I år var det satt av mer tid til etterbehandling av produktene og dette ga en kvalitet i finish og design som vi ikke har sett tidligere år. Det forundrer oss ikke om enkelte av produktene blir satt i produksjon i industrien og blir å finne i mange moderne hjem i tiden framover.


De i alt 65 studentene har vært utplassert ved byggutengrensers medlemsbedrifter på følgende steder:
• Spenncon på Hønefoss
• Loe Betongelementer i Hokksund
• Norbetong på Slemmestad
• Norbetong i Fredrikstad
• Contiga i Moss
• Unicon på Sjursøya i Oslo
• Weber Saint Gobain på Lillestrøm
• Opplandske Betongindustri på Dokka

Studentarbeidene fokuserte på interiør- og designprodukter i betong og utfordret materialet på mange områder. Som en del av vurderingene av arbeidene, gjorde studentene selv en nominering av de prosjektarbeidene de mener er de beste og de 6 som kom høyest på denne listen ble premiert av byggutengrenser.no i samarbeid med professor Magne M Wiggen.

Vinner denne gangen ble Kristine Skarphol som har produsert et fantastisk bord i betong og slipt naturstein, der undersiden av bordplaten er en rå ubehandlet steinoverflate- kreativt og lekkert. Alle studentarbeidene vil bli fotografert denne uka og byggutengrenser.no vil samle disse bildene til en bildeserie som gjøres tilgjengelig på YouTube på nyåret. Vi har mye å glede oss til og vi håper dette vil gi inspirasjon til andre som vil utforske materialet betong.

Nytt i år er at utstillingen fra betongworkshopen er en del av AHO Works som arrangeres på skolen fra tirsdag 13. til torsdag 15.desember. De som ønsker å se studentenes betongprosjekter disse dagene kan ta seg en tur til Byggehallen til venstre for hovedinngangen på AHO. AHO Works har også mye annet interessant å by på- se program på www.aho.no og informasjon under.

Skriv ut siden

Flere bilder: