Arkitektstudenter – undervisning og utplassering

Bilde

Den årlige undervisningen av ca 150 arkitektstudenter braker løs i september!

Byggutengrenser har et nært samarbeid med arkitekthøyskolene i Trondheim og Oslo der vi gir grunnleggende undervisning om mur og betong. Som en del av denne undervisningen blir arkitektstudenter utplassert hos våre medlemsbedrifter for å få praktisk erfaring med materialene. Noen er hos betongelementfabrikker, noen på ferdigbetongstasjon og snekrer former og støper, andre murer med både tegl og lettklinkerblokker, mens andre igjen er ute på byggeplass der de snekrer forskaling, armerer og støper.

Bedriftene stiller opp med materialer og ikke minst faglige ressurser og tar godt vare på studentene under oppholdet på fabrikkene der de får teoretisk påfyll og byggeplassbefaring. Studentene gir hvert år gode tilbakemeldinger på denne undervisningsformen som er en av de få mulighetene de har for å komme i kontakt med det virkelige livet i byggenæringen i løpet av tiden på skolen.

Gjennom årene har studenten hatt en rekke forskjellig oppgaver alt fra produksjon av interiør- og designprodukter, bruksgjenstander og møbler og lamper i betong til  produksjon av veggelementer og andre større praktisk oppgaver

Felles for disse utplasseringen er at studentene utfordrer materialbruken på mange områder og gir også bedriftene gode innspill og ideer.

Målet er også at denne undervisningsformen skal bidra til å knytte nettverk mellom mur og betongbransjen og de unge arkitektene slik at de ser de mulighetene som ligger med våre produkter.

Se artikler og bilder fra studentutplasseringene her. Filmer fra studentworkshop i 2010 og 2011 finner du her.
 

Skriv ut siden