Studenter bygger eget skolebibliotek i betong og mur

Bilde

Masterstudentene på Bergen Arkitektskole (BAS) skal i høst skal bygge om en del av skolens arealer til nytt bibliotek. Opplæring og støtte for masterstudentene er en del av byggutengrensers undervisningsaktiviteter som har som mål å inspirere til både innovativ- og teknisk riktig bruk av betong og mur. Kurset har som mål å utnytte betong og mur som byggematerialer, og i denne forbindelse bistår bedrifter med råd og tips for utførelsen i tett dialog med faglærer Cecilie Andersson ved BAS.  

Torsdag 13.september fikk de engasjerte studentene en fordypning i teknikken gjennom innledningsforedrag fra bransjen samt besøk på to av Bergens store byggeplasser; Statoilbygget på Sandsli som bygges av Skanska og DnB-bygget i Solheimsviken som bygges av LAB Entreprenør.

NorBetongs Lars Frydendal, Winerbergers Harald Joys, Jan-Petter Svendsen fra Weber og Jan Eldegard fra byggutengrenser.no hadde forberedt et tett program for skolen,  og studentene fikk et godt inntrykk av prosessene på de store byggeplassene som ble besøkt. En spesiell takk til prosjektleder hos Skanska Mons Egil Lien og Arne Hellebostad hos LAB Entreprenør for flott mottakelse og presentasjon på byggene.

I begynnelsen av oktober vil byggutengrenser.no og bedriftene igjen møte studentene for gjennomgang av planene for det konkrete byggeprosjektet på skolen. Deretter gyver studentene løs på arbeidene og vi ser fram til åpning av nytt rom for skolens bibliotek rundt nyttår.

Skriv ut siden

Flere bilder:

BildeBildeBilde