Eladio Dieste

Bilde

I et samarbeid mellom Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo (AHO), Wienerberger, Einar Stange, Weber og byggutengrenser.no ble det arrangert en flott og stor presentasjon av arbeidene og ideene til den uruguanske ingeniør og arkitekt Eladio Dieste. Dieste har treffende uttalt: "Brick is a material with unlimited possibilities, almost completely ignored by modern technology".

Innovatøren Dieste har bidratt til en rekke grensesprengende prosjekter som utfordrer både design og utførelse for armerte, forspente teglkonstruksjoner.

Ved å benytte et design som utnytter materialenes iboende egenskaper til det ytterste har Dieste oppført bygg i skallkonstruksjoner og buer som formelig svever og som utfordrer både ingeniøren og arkitekten.
 
Aktivitetene foregår i AHOs lokaler i Maridalsveien 29 i Oslo og består av et dagsseminar fredag 8.oktober, en utstilling i skolens galleri i perioden 8-22.oktober og konstruksjonseksperimenter i skolens byggehall 4-22.oktober. Alle arrangementene er åpne for publikum og vi anbefaler sterkt at dere tar en tur innom til AHO i denne perioden. 

I samarbeid med murmester Øyvind Buset vil skolen gjenskape noen av Diestes ideer gjennom å oppføre teglkonstruksjoner i skolens byggehall som illustrerer både prinsipper og muligheter med forspent tegl.

AHO har mål om å opprette et senter for innovasjon i grensesnittet mellom ingeniør og arkitekt der materialenes egenskaper kan utnyttes enda bedre. Dette Eladio Dieste arrangementet er en første ”byggestein” i et slikt innovasjonssenter.
 
 
Rektor ved AHO Karl Otto Ellefsen, Prof. Dr.-Ing. Gengnagel, Prof. Dr Remo Pedreschi, Prof. Marius Nygard, Prof. Michael Hensel, Rechearch Fellow Defne Sunguroglu Hensel, Murmester Øyvind Buset, Prof. Børre Skodvin
 

Venstre: Birger Sevaldsen, prof. Børre Skodvin, Prof. Michael Hensel, Rechearch Fellow Defne Sunguroglu Hensel, rektor ved AHO Karl Otto Ellefsen.

Høyre: Jan Eldegard, prof. Michael Hensel, Rechearch Fellow Defne Sunguroglu Hensel
Skriv ut siden