"Smykkeskrinet" - verdig vinner av Betongtavlen 2010

Bilde

Et hundretalls personer hadde gleden av å se Betongtavlen for 2010 bli tildelt Utdanningsforbundets konferansesenter - også kalt "Smykkeskrinet"

I juryens begrunnelse heter det at det er en arkitektonisk usedvanlig gjennomført og meningsfylt bruk av betongmaterialet. Betongen er utført med et meget høyt presisjonsnivå og er kombinert
med andre materialer på en overbevisende måte. Juryen berømmet også arkitektene for å ha oppnådd en svært god løsning på bygningsintegrert ventilasjon og energiløsninger ved å utnytte de arkitektoniske virkemidlene knyttet til materialvalg og utnyttet betongens termiske egenskaper.  Bygget innehar tekniske løsninger som kan gi bygget et lavt energiforbruk og et godt inneklima langt inn i fremtiden.

Les hele juryuttalelsen her

Selve prisen går til bygget - og ble derfor tildelt Byggeherre: Utdanningsforbundet, Arkitekt: Element Arkitekter, Prosjektleder: Aase Byggadminstrasjon As, Rådgivende ingeniør: Dr Techn. Kristoffer Apeland AS, Entreprenør: Tronerud Entreprenør AS, i tillegg til Betongleverandør: Unicon As. 

 
Element arkitekter: Vidar Knutsen, Cathrine Vigander og Hallvard Huse (Foto: Element arkitekter)

I tillegg til  en presentasjon av bygget og byggeprosessen av arkitekt Cathrine Vigander fra Element Arkitekter, fikk vi et spennende foredrag av Arkitekt Magne Magler Wiggen fra mmw arkitekter om nyskapende bruk av betong i kombinasjon med dukforskalinger.  I tillegg viste Kristian Lars Ahlmark fra schmidt/hammer/lassen/architects oss gode eksempler på bruk av eksponert betong for å fremheve byggets funksjon. Ahlmark avsluttet med en presentasjon av prosessen fra ide til ferdigstillelse av Thor Heyerdahl Videregående skole i Larvik.


Betongtavlen ble utdelt av jurieformann Ole H Krokstrand. Jan Eldegard fra byggutengrenser ledet oss stødig gjennom arrangementet og er introduserte de to foredragsholderene Kristian Alhmark fra smith/hammer/lassen architects og Magne magler Wiggen fra mmw arkitekter.

Skriv ut siden