Månedens arkitekt: Carl-Viggo Hølmebakk

Bilde

Hølmebakk er opptatt av konstruksjoner – at husene blir ordentlig bygget, og at det er samspill med omgivelsene…

Sivilarkitekt Carl-Viggo Hølmebakk har utdannnelse fra Arkitekthøgkolen i Oslo (AHO) 1978-84 og fra Cooper Union i New York 1984-85. Han har undervist på AHO og Rhode Island School of Design. Han driver nå Carl-Viggo Hølmebakk AS Arkitektkontor i Oslo hvor de er 5 ansatte.
På tross av en begrenset produksjon har Hølmebakk mottatt en rekke priser for sine bygg, og byggverkene er fremhevet både i fagblader og bøker.
 

 
Bårehus - Asker KrematoriumSivilarkitekt MNAL Carl-Viggo Hølmebakk
Bårehuset til Asker Krematorium er beviset på at et lite hus kan være stor arkitektur. Det konfesjonsnøytrale bårehuset ble innviet i 2000. Bårehuset ble i 2003 tildelt A.C. Houens Fonds diplom og ble presentert i det prestisjetunge japanske tidsskriftet a+u med 26 sider.  I tillegg ble bygget tildelt Byggeskikkutvalgets hederspris i 2000, og det er viet hele åtte sider i sjette bind av «Kirker i Norge». Bygget ble også presentert i boka ”Norsk Murarkitektur”.
Les mer og se bilder her
 


Strømbu Rasteplass
- Carl-Viggo Hølmebakk AS arkitektkontor, v/C-V.Hølmebakk, C. Petersen, R. Riesenfeld
Strømbu rasteplass ligger på østsiden av Rondane midt i mellom Enden og Foldal. Her har Hølmebakk skapt en rasteplass hvor man blir introdusert til naturen og fjellene; med utsikt over Rondane Nasjonalpark mot vest og fjellområdet Alvdal vestfjell. Rasteplassen er også et utgangspunkt for fotturer i Rondane og i Alvdal vestfjell.
Les mer og se bilder her
 


Publikumsbygg på
Bjerkebæk- Carl-Viggo Hølmebakk AS arkitektkontor
Carl-Viggo Hølmebakk deltok i og vant den  prestisjefylte konkurransen om det  nye publikumsbygget på Bjerkebæk med sitt utkast ”Guds skjønne døtre”. Det nye bygget er både et besøkssenter, og skal samtidig kunne avlaste de gamle bygningene for slitasje. Det nye publikumsbygget ligger ovenfor Bjerkebæk og er tilbaketrukket fra de gamle husene.
Les mer og se bilder her
 


Utsiktsplattform
Sohlbergplassen- Sivilarkitekt MNAL Carl-Viggo Hølmebakk
Utsiktspunktet ligger langs den nasjonale turistvegen i Rondane mellom Atnbrua og Folldal og er bygget som et ledd i prosjektet Nasjonale Turistveger. Plattformen er bygget som stier mellom trærne, med utsikt mot de fjellene som inspirerte Harald Sohlberg til å male "Vinternatt i fjellene". Det er fasinerende å se hvorledes betongplatformen som formelig svever i luften på høye stålpeler, bukter seg mellom slanke furutrær. Betongen her oppleves som levende, organisk myk, varm og vakker.
Les mer og se bilder her
 
 
Uthus i tegl - Sivilarkitekt MNAL Carl-Viggo Hølmebakk
Uthuset er bygget i tilknytning og i hagen til en enebolig fra 1953. Det er oppført på en forholdsvis trang del av tomten mot nord som er omgitt av fjellknauser og furutrær. Uthuset, som er i tre etasjer, inneholder generell lagerplass, hageredskaper og øverst et lite verksted.
Les mer og se bilder her
 
Priser:
Hølmebakk er premiert for alt fra gravmonument til rasteplasser og hytter.
Hølmebakk har vært nominert 3 ganger til Mies van der Rohe Pavlion Award for European 
Han har mottatt  Grosch-medaljen for 2009 , Houens Fonds Diplom, Betongtavlen, Treprisen og statens byggeskikkpris.  I år vant hans kontor konkurransen om Vøringsfossen, som er en viktig del av det statlige turistveiprosjektet.
Skriv ut siden