Unikt skateanlegg i betong

Bilde

Skatelogic og Porsgrunn kommune har sammen skapt et unikt skateanlegg som nå er under oppføring. Den skatebare betongflaten er på 700m2 og blir en del av det grønne idrettsområdet på campus Kjølnes med bl.a. kafé og toalettfasiliteter som finnes der.

Skateanlegget inviterer til de to mest populære ”disipliner” innen skating. Mest populært er street, som har en design med utgangspunkt i skatebare elementer man finner i gater og parker, og på torg og industriområder. Anlegget er langstrakt på en måte som inviterer til å skate flere elementer i sekvens, eller ”line” som skaterne selv sier. Skatingens røtter i bølgesurfekultur og disse pionerenes utvikling av skating er ivaretatt ved å oppføre Norges mest komplekse tolkning av et svømmebasseng.

På 60 tallet skatet surfere i tomme svømmebasseng, og dette endret aktivitetens utrykk fra gymnastisk og innøvet til risikosøkende og utagerende. Det organisk formede bassenget kalles en bowl og har som den første i Norge bassengkant i betong (poolcoping), og dyp og grunn ende for variasjon i høyde.Håndverket i denne anleggsdelen krever erfaring som ikke enda finnes i Norge, derfor har man hentet Nord skateparks til utførelsen av spesielt denne delen. Disse har bygget flere anlegg i betong, som er det mest fornuftige materialvalget for uteanlegg.
 
Skaterne selv favoriserer betong som underlag fordi responsen er best om man skal rulle, skli eller hoppe. Anlegg i betong genererer mindre støy og har minimale vedlikeholdsutgifter. Investeringen kan være høyere enn med andre materialer, men totaløkonomien over tid gjør dette til den beste investeringen. Betong har en unik formbarhet som tillater funksjonalitet som vekker begeistring blant skatere, og samtidig får en skupturell dimensjon for øvrige besøkende.
 
Skatelogic Anlegget er lagt i terrenget på en måte som gir god plass til familie og venner som vil se på. Anlegget er dimensjoner for Norgesmesterskap og internasjonale konkurranser. Arbeidet med anlegget er påbegynt, og ventes klarstillet medio august i år. Ta gjerne kontakt med Skatelogic ved Fritjof C. Krogvold for befaring eller spørsmål omkring tilretteleggelse for skateboard.
Skriv ut siden

Flere bilder:

BildeBilde