Betongtavlen 2008 til Sverre Fehns Gyldendalhuset

Bilde

Sverre Fehns grep med Gyldendal forlags nybygg kombinert med fremragende betongarbeider levnet ingen tvil hos juryen. Betongtavlen for fremragende byggekunst i betong gikk i år til Gyldendalhuset.

Auditoriumet i Gyldendalhuset var fylt til randen av arkitekter og betonginteresserte  som var kommet for å overvære overrekkelsen av Betongtavlen 2008. Inge Hareide fra KIMA arkitektur hadde en interessant og spennende presentasjon av utviklingen av prosjektet fra idéfasen til selve gjennomføringen og det flotte resultatet som er å se på Sehesteds plass. Hareide var prosjektleder hos Sverre Fehn AS under prosjektet.

– Denne blir fin å ha på gamlehjemmet, sa arkitekt Sverre Fehn da han ble presentert for tavlen. Jon Østbø, Visekonsernsjef i Gyldendal  (t.v.) og Inge Hareide i KIMA Arkitektur AS humrer av stjernearkitekts kommentar. (Foto: Christian Aarhus)

Betongtavlen er en utmerkelse som gis til byggverk i Norge, hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Betongtavlen er samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og Norsk Betongforening. Last ned begrunnelsen til juryen nedenfor.

Sverre Fehn - betongtavlen

Gyldendalhuset:

Byggherre: Gyldendal ASA

Arkitekt: Sverre Fehn AS

Rådgivende ingeniør: Rambøll Norge AS

Generalentreprenør: Vedal Entreprenør AS

Entreprenør betongarbeider: Strøm Gundersen AS

Betongelementer: Con-Form AS

Betongleverandør: Unicon AS

 

Jury Betongtavlen 2008:

Sivilingeniør Ole H Krokstrand, byggutengrenser.no

Sivilingeniør Berit Laanke, Skanska Norge AS

Sivilingeniør Bernt Jakobsen, COWI AS

Sivilarkitekt MNAL Todd Saunders, Saunders Arkitektur

Sivilarkitekt MNAL Helge Solberg, Inst. for byggekunst, NTNU

Skriv ut siden