Bergen Arkitekthøgskole tar pallen

Bilde

Tre studenter fra Bergen Arkitektskole har vunnet 1., 2. og 3. pris i den nordiske gruppen som konkurrerte om plasser i workshopen «The International Concrete Design Competition for Students» som skal arrangeres i Belgia i august.

Bilde: Et av de premierte prosjektene, en løsning for flyktnineboliger, er tegnet av 2.avdelings-student Fredrik Sund.

Prisutdelingen fant sted i hallen til Bergen Arkitekthøyskole tirsdag 10. juni 08.

De tre studentene er Fredrik Sund, Åse Hovda Flindall og Thuy-Duong Thi Vu som i vårsemesteret har deltatt på et kurs med fokus på ulike tilnærminger til bruk og gjenbruk av betong og betongbygninger. Lærere har vært Andre og Antonio Fontes, Magnus Wåge og Ron Sluik, og workshopen ble ledet av den kjente, spanske arkitekten Juan Herreros.

Konkurransen er ledd i et samarbeidsprosjekt mellom forskjellige betongforeninger i Europa, med den målsetting å fremme innovative designholdninger til betong som bygningsmateriale. Arrangørene innser at anvendelsen av betong som et arkitektonisk medium kan forbedres, heter det i en pressemelding fra BAS.

Det blir også arrangert en workshopen i Belgia fra 2. til 9. august. Interesserte kan få mer informasjon fra Line Frøyland ved BAS, e-post lærer@bergenarkitektskole.no og rektor Marianne Skjulhaug, tlf. 55 36 38 98.

Skriv ut siden