Ormen Lange: Administrasjonsbygg i slipte betongelementer

Bilde

Det nye administrasjonsbygget på Nyhamna skal stå ferdig i mai neste år. De utvendige fasadeelementene er utført i betong med tilslag av Larvikitt.

Administrasjonsbygget til Ormen Lange har en bygningsmasse med volumer på både én, to og tre etasjer, til sammen en gulvflate på 7.500 m2. Hovedbygningen omhandler både et kontorbygg og et laboratorium for gassanalyser. I en to etasjers del av bygningen er selve hjernen i Ormen Lange plassert, nemlig kontrollrommet for all drift av brønner, prosessanlegget og den enorme rørledningen som strekker seg helt til England. Knyttet til administrasjonsbygget er en verksted-/lagerbygning som også inneholder en redningsstasjon.

Veggutsnitt

Slipt betong

De utvendige fasadeelementene er i slipt betong. Frilagt singel i form av slipt Larvikitt gir et massivt og eksklusivt uttrykk. Betongelementene er produsert av AS Betong i Sandnes. Øvrige betongelementer i form av søyler, bjelker og dekker er levert av Bygg-Element Stjørdal AS, som også har montert alle elementer i administrasjonsbygningen. Entreprenør for arbeidet er Reinertsen Anlegg AS.

 fasade

Skriv ut siden